Rejtélyes üreget tárt fel Szentendrén a beszakadt kocsi

2013.03.07. 11:24

Nem pince vagy más, mesterséges építmény van a szentendrei iskola parkolója alatt, hanem a természet alakította, valószínűleg a víz vájta ki az üreget, amelybe beszakadt egy autó kedd reggelre. Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke elmondta: az ő kollégáik ereszkedtek le az üregbe, és azt tapasztalták, hogy odalent az üreg sokkal nagyobb, mint a felszínen látszó lyuk. A burkolaton fent egy kétszer két méteres lyuk látszott, a mélysége négy méter volt. Odalent, a lyuk szájától számítva sréhen lefelé, nyolc méterre kezdődött egy föld alatti járat, ami folytatódott tovább lent a föld alatt.

A beszakadás valószínűleg kedden hajnali négy óra körül következhetett be, mondta a szolgálat elnöke. Egy villanyoszlop volt a lyuk közepén, három-négy méternyit zuhant az is. Ez az oszlop biztosította az internetkapcsolatot, a beszakadás időpontját onnan lehet tudni, hogy ekkor ment el az internet.

A kutató-mentők megtudták, hogy évekkel ezelőtt történt már egy hasonló eset ugyanebben a parkolóban, a mostani helyszíntől tíz méterre. Az akkor keletkezett lyukat betömték, a víz, úgy látszik, újabb utat tört magának, tette hozzá Balázs László.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport