Fenyegetések miatt nem vitázik Gyurcsány

2013.03.08. 14:32

Március 13-án vett volna részt egy vitaesten Gyurcsány Ferenc Révkomáromban, ám a szervezők végül lemondták a rendezvényt. A bumm.sk beszámolója szerint “burkolt és kevésbé burkolt fenyegetések” miatt mondták le a kettős állampolgárságról tervezett beszélgetést.

A tervek szerint a volt miniszterelnök Boldoghy Olivér színész-vállalkozóval vitatkozott volna. Boldoghytól korábban a magyar állampolgárság felvétele miatt egy időre elvették szlovák állampolgárságát. A szervezőknek azért esett a választása Gyurcsányra, mert a DK elnökével “2004. december 5-i népszavazás óta rendezetlen számlái vannak a határon túli magyaroknak.”

A szervezők a lapnak elmondták, hogy történelmi lehetőséget láttak a vitában, de a rendezvény meghirdetése óta egymást érték a fenyegetések. A közösségi oldalakon számos gyalázkodó és uszító üzenetet kaptak, fenyegették őket fizikai bántalmazással is, ezután döntöttek a rendezvény lemondása mellett.

Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy „idealista módon hittünk abban, hogy a felvidéki (s azon belül a komáromi) közönség elég érett ahhoz, hogy átérezze a téma jelentőségét és fontosságát, s képesek leszünk kulturált és intelligens közeget biztosítani egy ilyen vitaesthez, képesek leszünk végighallgatni – és adott esetben érvek sorával sarokba szorítani – egy olyan politikust is, akivel nem értünk egyet.”