Tucatnyi sebesült egy washingtoni lövöldözésben

2013.03.11. 16:29

Tizenegyen megsebesültek, amikor Washingtonban az utcán hétfőre virradóra két autóból tüzet nyitottak egy csoportra. A hajnali háromnegyed háromkor a New York sugárút és a Capital Street északi szakaszának sarkán elkövetett támadás indítéka ismeretlen. A rendőrség arra próbál választ találni, hogy a lövöldözés előzménye nem lehetett-e egy közeli szórakozóhelyen történt incidens. A lokál mintegy negyedórával a támadás előtt zárt be.

A lövéseket a Big Ben italbolt felől adták le, amely előtt októberben, két egymást követő hétvégén összesen hat embert lőttek meg. Lapértesülések szerint a környék közismerten kábítószer-árusok vadászterülete, annak ellenére is, hogy hajdani szegénynegyed romos házainak és a foghíjtelkeinek helyén rohamosan épül a NoMa negyed. A modern lakóépületeket, irodaházakat és üzletközpontokat magában foglaló projekt nevét onnan kapta, hogy a Massachusetts sugárúttól északra található (north of Massachusetts Avenue).

A hétfői sebesülések egyike sem életveszélyes. A legtöbben kar- vagy láblövést kaptak, az egyik áldozat pedig a hátán sérült meg.

A jelenleg 617 ezer lakosú amerikai fővárost a 80-as és 90-es években a "gyilkosságok fővárosának" nevezték, mert akkoriban évente átlagosan mintegy 400-an haltak erőszakos halált. Washingtonban 2012-ben 88 gyilkosságot követtek el, közülük 59-et lőfegyverrel. Fél évszázadra visszamenőleg ez volt a város legjobb éve az emberölések számát tekintve.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport