Lemondott a szolgálatról a balesetet okozó rendőr

2013.03.12. 10:05 Módosítva: 2013.03.12. 15:32
Beismerte, hogy ivott, ezért önként lemondott szolgálati viszonyáról az a rendőr, akit az M3-as autópályán hétfő este történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel gyanúsítja azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szolgáló rendőrt, aki nagy valószínűséggel a hétfő esti, az M3-as autópályán történt tömegkarambolt okozta – közölte Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A férfi elismerte, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült, valószínűleg ez okozhatta figyelmetlenségét, amelynek következtében belerohant az előtte haladó kocsiba.

A megalapozott gyanú szerint H. Csaba 39 éves őrnagy volt az, aki elsőként ütközött egy előtte haladó autónak a bagi csomópontnál a Nyíregyháza felé vezető oldalon. Összesen hat jármű szaladt egymásba, hárman megsérültek. Egy autó átrepült a Budapest felé vezető oldalra.

A mentőszolgálat szóvivője a Velvetnek hétfőn elmondta, hogy összesen négyen sérültek meg a karambolban, köztük két gyerek. Egyikük sérülései súlyosak, őt a fővárosi Heim Pál Gyermekkórházba szállították. A másik gyereket a hatvani kóházba vitték.

A heol.hu információi szerint a karambol részese volt Herman István fideszes országgyűlési képviselő is, aki nem sérült meg.

Az Útinform ügyeletese kedd reggel közölte: a forgalom nem sokkal hajnali 3 óra után indult meg az autópályán.