Ismét kábelt loptak a ráckevei HÉV-vonalon

2013.03.12. 16:10
Akárcsak hétfőn, kedden is akadozott a ráckevei (H6-os) HÉV közlekedése kábeltolvajok miatt. Ezúttal Tököl és Szigetcsép között kellett több óráig pótlóbuszoknak járniuk, miután az előző napihoz hasonlóan betáplálási kábeleket loptak. A BKV ismét feljelentést tett.

Kedden délelőtt fél tíz után nem sokkal kaptak a bejelentést, hogy sokadik alkalommal betáplálási kábelt loptak el a H6-os HÉV vonalán. A vonalon ezért Tököl és Szigetcsép állomások között 12:40-től a helyreállítás idején – 15:40-ig – a vonatok helyett pótló autóbuszokkal közlekedhettek utasaink, közölte a BKK kedden.

A BKV ismét rendőrségi feljelentést tesz. A lopás által okozott becsült anyagi kár mintegy 900 ezer forint.

Hétfőn Pesterzsébet felső és Közvágóhíd között közlekedtek néhány órán keresztül pótlóbuszok, akkor 330 méter betáplálási kábelt loptak el, a becsült anyagi kár 3,3 millió forint volt.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket – közölte a BKK.