Egzotikus állatok érkeztek a veszprémi állatkertbe

2013.03.17. 20:24

Tizenöt egzotikus állat érkezett a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkba. Török László igazgató elmondta, a hideg, a hó és a viharos szél ellenére az állatokkal megrakott jármű Németországon és Ausztrián keresztül megérkezett Veszprémbe, a legnehezebb útszakaszt, a cseszneki kanyargós szerpentint még az útlezárás előtt sikerült elhagyniuk.

A speciális, fűtött állatszállító jármű négy európai állatkertből hozott egzotikus állatokat. Hannoverből pampanyulak, Duisburgból ormányos medve és szakállas bagoly, Wuppertálból watussi marha (a nevét adó törzs szent tehene) és dromedár, a Schönbrunni Állatkertből pedig szomáli juhok kerültek Veszprémbe.

A hosszú utazás alatt a szállítók beépített kamera segítségével folyamatosan figyelték az értékes egzotikus állatokat, és rendszeresen megálltak pihenni az állatok jólétének érdekében.

Az állatok az előírásoknak megfelelően karanténba kerülnek, majd a hatósági állatorvos felügyelete alatt mehetnek végleges bemutatóhelyükre. Ha minden jól megy, akkor húsvétkor már láthatják őket a látogatók.