Útlezárás a Milla pót március 15-i rendezvénye miatt

2013.03.17. 13:27
Vasárnap délután az Egymillióan a magyar sajtószabadságért egyesület rendezvénye miatt a Kálvin tér környékén útlezárásra kell számítani.

Az „Azért a víz az úr” címet viselő demonstráció színpadát már délelőtt kezdték építeni a Kiskörúton a tér közelében. A március 15-i rossz időjárás miatt elhalasztott tüntetésen többek között Majtényi László korábbi ombudsman, Tamás Gáspár Miklós és Schilling Árpád rendező mond beszédet.

A forgalomkorlátozás több tömegközlekedési járatot is irint, így a 47-es és a 49-es villamosok, a 115-ös autóbuszok, valamint a 83-as trolibuszok módosított útvonalon közlekednek majd. Az M1-es, M2-es és M3-as metrókkal illetve a 4-es és a 6-os villamosokkal azonban a belváros egész nap elérhető lesz.

Vasárnap reggeltől várhatóan 20 óráig a 47-es és 49-es villamosok a dél-budai végállomásaiktól a Szent Gellért térig eredeti útvonalukon, majd innen a 19-es és a 41-es villamosok útvonalán a Batthyány tér M+H végállomásra közlekednek. A kiskörutat a Szent Gellért térről a 7-es és a 173-as, a Batthyány térről pedig az M2-es metróval érhetik el az utasok.