14 évig élt hamis papirokkal a pécsi gyilkos

2013.03.19. 16:49

Egy 1998-ban elkövetett gyilkosságért elítélt férfit fogtak el az angliai Bridgewaterben 14 évig bujkálás után. A férfit a több mint egy éves kiadatási eljárást követően a héten szállíthatják Magyarországra. A területileg illetékes Avon és Sommerset megyei rendőrség félreérthetően hétfőn számolt be a férfi elfogásáról. Kérdéseinkre további információkat osztott meg velünk Garamvölgyi László az ORFK kommunikációs igazgatója.

A HVG információi alapján az elfogott férfi a 41 éves Hamvas Gábor, eredetileg pécsi lakos, aki 1998-ban követett el gyilkosságot társával Pécs közelében. A lap szerint Hamvas egy üzlettársával elfajult vita után, több késszúrással végzett K. Józseffel. Hamvas ekkor meg tudott szökni, testőrét viszont később Budapesten elfogták, maj 8 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnsegédként való részvételért.

Távollétében Hamvast is 8 év fegyházra ítélte a Baranya Megyei Bíróság, de ő egészen 2012 február 22-ig, hamis papírokkal Angliában bujkált. A férfi ellen nemzetközi körözést adtak ki az Interpolon keresztül. Az országos körözési lista harmadik helyén szereplő férfit végül az angol rendőrséggel együttműködve a munkahelyén fogták el.

Garamvölgyi László elmondta, hogy a magyar rendőrség az elfogás után azonosította a férfit, aki rögtön kiadatási előzetesbe került. Több, mint egy éves jogi procedúra után végül a héten, legkésőbb péntekig hazaszállíthatják. Hazaérkezésekor a legvalószínűbb, hogy H. G.-t a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállítják, majd kijelölik, az ország melyik büntetés-végrehajtási intézetében kezdi meg büntetésének letöltését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport