Mikor lesz már ebből tavasz?

2013.03.21. 16:32 Módosítva: 2013.03.21. 16:33

Rövid ízelítő volt csak a tavaszból a szerdai napsütés. A csütörtöki esőzés után péntek és szombat Budapesten ugyan csapadékmentes lesz, de az ország észak-keleti megyéiben a havazás és a szél együtt hófúvásokat, azok pedig a tapasztalatok alapján káoszt okozhatnak.

A hivatalos, állami meteorológiai szolgálat országos előrejelzése szerint pénteken már hűlni kezd az idő, de még a hajnali -3 fok is elhalványul a szombatra előrejelzett éjszakai, -12 fokos fagyhoz képest, hát még a napközbeni 8 fokos csúcshőmérséklet.

idok
Fotó: idokep.hu

Vasárnapra sok helyütt már napközben is fagyni fog. Napközben +2, éjszaka -14 fok is lehet. Vasárnaptól keddig országszerte havazásra is lehet számítani, hétfőn és kedden a szél is felerősödhet, de akkora szélvihar, mint amilyen pénteken lesz, már nem várható.

Reményt csak az Időkép 21 napos előrejelzése ad, eszerint egy hét múlva éjjel még -7 fok is lehet, de húsvét vasárnapra már az éjszakai fagyok is megszűnnek, húsvét hétfőn pedig ugyan borús esős idő, de legalább már tavaszias 14 fok lesz, a hét végéig pedig napközben már 19 fokig melegedhet az idő, és éjjel sem hűlhet 11 fok alá.