Olivér
5 °C
8 °C

Szél Bernadett és Schiffer András az LMP két társelnöke

2013.03.24. 11:27

Szél Bernadett országgyűlési képviselőt és Schiffer András volt frakcióvezetőt választotta társelnöknek az LMP hétvégi kongresszusa – ezt a két társelnök jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az is kiderült, hogy a jövőben ők látják el a szóvivői feladatokat is.

Schiffer András a Lehet Más a Politika XXIII. kongresszusának helyt adó szállodában bemutatta a párt országos választmányának frissen megválasztott tagjait is. A kongresszus úgy döntött, hogy az országos választmány titkára a jövőben Vida Attila lesz, aki mellett négy általános és hat regionális választmányi tagot is megválasztottak.

A 13 tagú országos választmányba a két társelnök automatikusan bekerült. A testületet 18 hónapra választották meg, ezért a választmány fogja irányítani a pártot a három következő, a parlamenti, az európai uniós és az önkormányzati kampány során.

Szél Bernadett elmondta, hogy a két társelnök nagyobb hatáskört kapott, mint az országos választmányt eddig vezető szóvivők. A kommunikáció mellett hozzájuk tartozik majd a stratégiai és a közpolitikai irányvonal meghatározása is. Hozzátette: a sürgős reakciót igénylő esetekben egymással kommunikálva tudnak majd nyilatkozni, ami növeli a párt hatékonyságát.

Az LMP erős antikorrupciós politikát akar megvalósítani, miközben továbbra is célja a munkahelyteremtés – ismertette a következő egy évre szóló legfontosabb célkitűzéseiket.
Schiffer András leszögezte: olyan pártot szeretnének bemutatni a választóknak, amelyik csökkenteni akarja az ország függőségét és a munkavállalók kiszolgáltatottságát. Hozzátette, olyan politikával készülnek, amely alkalmas az ország természeti és kulturális erőforrásainak megőrzésére.

Azoknak a választóknak, akik le szeretnék váltani az “Orbán-rezsimet”, de nem kérnek azokból, akik 2010 előtt ide juttatták az országot, van választási lehetőségük – mondta.
A legtöbb zöldpárt társelnöki rendszert működtet, méghozzá hatékonyan, az LMP is a hatékonyság növelésének érdekében döntött annak bevezetése mellett – válaszolta Szél Bernadett arra a kérdésre, hogy mi indokolja az új felállást.

Schiffer András viszont azt hangsúlyozta, hogy “nem elnöki rendszert vezettünk be, nem centralizáltuk a többi párthoz hasonlóan az LMP struktúráját”. Hozzátette, előző kongresszusuk létrehozta a pártigazgatói posztot, ezért például az adminisztratív irányítás nem a társelnökök feladata lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?