Ha hiszik, ha nem, még mindig esik a hó

2013.03.28. 06:17

Különös reggelre ébredt csütörtökön Budapest. A korán kelők az elmúlt napok után meglepetéssel fogadhatták, hogy a hajnali derengés átvilágít a tetőablakokon, amiket az előző hajnalokon tíz centi hó borított. A meglepetést csak fokozta az aszfalt látványa az utakon.

Nem esett a hó. És az előrejelzés alapján csütörtökön már nem is fog. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a következő napokra nem adott még ki semmilyen figyelmeztető előrejelzést. A Magyar Közút tájékoztatása szerint a főutak nagy része országszerte járható, a mellékutakon még téliesek lehetnek az viszonyok.

De még nem lélegezhetett fel az egész ország. Az Időkép aktuális helyzetképe alapján hajnali hatkor még az ország három legkeletibb megyéjében, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Szabolcs-Szatmár-Beregben és Hajdú-Biharban is havazott. A Miskolcon lakókat tán az se vigasztalja, hogy ma a hóesés mellett a frontérzékenyek életét melegfronti hatások is megkeseríthetik - cserébe pénteken már ott is csak esni fog, még ha hajnalban fagyhat is.

Az elmúlt napok extrém időjárása után az ország nagy részén már csütörtöktől, péntektől a szokásosnál kicsit hüvösebben, reménytelen esővel, vastag felhőbe burkolva beköszönt a tavasz. A az elrőjelzések szerint hétfőn süthet ki.