Jól menő fitnessest keres a XII. kerület

2013.03.28. 18:27

Az év elején saját cég alapításával a Hegyvidéki Önkormányzat vette át az egykori Csörsz utcai Sportmax csarnok üzemeletetését. A 13 ezer négyzetméteres létesítmény azóta MOM Sportközpont néven működik.


A csarnokot egyelőre nem sikerült teljesen megtölteni, pedig a kerületi cég, a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. gazdaságos működése szempontjából létkérdés, hogy a multifunkciós sportközpont teljes területére bérlőt találjon. A kerület most szokatlan módon a Facebookon és a polgármester-helytettes blogján is keres új szolgáltatót a közel 3 ezer négyzetméteres, jelenleg üresen álló fitness-wellness területre.


A feltételek kemények, mert az önkormányzat minimum 13 ezer eurós bérleti díjat vár havonta a wellness részleg működtetéséből, ami azt jelenti, hogy a leendő üzemeltetőnek a gépekre és a belső kialakításra szánt százmilliós befektetés után legalább 20 millió forintos havi átlagbevételt kell produkálnia.


A MOM Park bevásárlóközpont szomszédságában található önkormányzati tulajdonú csarnokot korábban a Sportmax Kft. üzemeltette. A cégnek decemberben járt le a szerződése, amit a kerület nem akart megújítani.
Az Index megkeresésére Váczi János alpolgármester elmondta, hogy a pályázati dokumentációt 40 ezer forintért lehet a sportközpontban megvásárolni.  Ezzel is az akarják elérni, hogy csak komoly cégek pályázzanak.