Már a plafon is leszakadt Tatabányán

2013.03.29. 17:44 Módosítva: 2013.03.29. 17:45

Beáznak a tatabányai lakások, emiatt sorra érkeznek a panaszos telefonok. A biztosító az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt tehetetlen, írja a kemma.hu. A Béla király körtértől Újvároson át, egészen Dózsakertig csaknem ötven bejelentés érkezett.

A megyei hírportál munkatársait két megfáradt nyugdíjas, Drozsdják Vilmos és felesége fogadta. Nem sokat aludtak az elmúlt napokban, az edények szolgálati ideje öt óra.

Azt mondják, az esővíz adja a legtöbb feladatot, de a tetőn rekedt hókupacok is veszélyt rejtegetnek. Náluk a plafon egy része már hiányzik, a napokban leszakadt az átázott mennyezet. Harmadik emeleti lakásukban a villanyt is lekapcsolták, a hűtőben engednek fel az élelmiszerek.

„A palatetős épületekkel nagy baj van” – mondta Lengyel Péter, a lakóház közös képviseletében eljáró Kékes Kft. műszaki vezetője. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt nem tudták elkezdeni a munkát, holott az első telefonhívások után azonnal jelezték a biztosító felé a kárt, de a tetőhibákat ebben az időben lehetetlen javítani.