Útonálló tinibanda rabolt Szegeden

2013.03.30. 19:06

Tizenéves fiatalok - köztük egy 14 éves lány - támadott meg, és rabolt ki egy párt a szegedi Kossuth Lajos sugárúton. A rendőrök elfogták, és őrizetbe vették a támadókat, értesült a HavariaPress.

Péntekre virradó éjjel történt az eset Szegeden, a Kossuth Lajos sugárúton. A fiatalkorúakból álló csoport egy nőt és egy férfit támadott meg: egy 14 éves lány megragadta a nő haját és cigit követelt tőle. Az áldozat átadott 500 forintot, de a támadónak ez nem volt elég, ezer forintot követelt. Eközben a banda 15 és 17 éves fiú tagjai - kihasználva ittas állapotát - kifosztották a férfit: elvették pénzét és iratait.

A bejelentés után a szegedi nyomozók keresni kezdték a fiatalokból álló rablóbandát. Az egyik támadót, egy 17 éves fiút, Gyulán fogták el a helyi rendőrök. A buszpályaudvarról előállított fiatalembernél megtalálták a kifosztott férfi okmányait. Pénteken estére a szegedi nyomozók megtalálták és előállították a másik fiút és a lányt is. A fiú ellen kifosztás, a lány ellen rablás miatt indult eljárás. Mindkettejüket őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.