Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1.8 milliót kap búcsúzóul Matolcsy György

2013.04.02. 07:20

A pénzügyminiszterből Magyar Nemzeti Bank elnökké lett Matolcsy György külön jól jár a váltással, írja a Blikk. A hatáskörének megszűnésével 3 havi illetményének a felével megegyező összegre, 1.8 millió forintra jogosult.

A háromhavi illetmény fele bruttó 1 millió 652 ezer forint. Erre jön az idei évre járó ki nem vett szabadságából három nap, 150 259 forint értékben, valamint 34 ezer forint cafeteria. Bukja viszont a volt miniszter a tavaly ki nem vett szabadságát. Ez 35 nap, aminek értéke 1 millió 750 ezer forint. A pénzből adózás után is 1,2 millió forintja marad majd, amihez azután juthat hozzá, hogy záró vagyonnyilatkozatot adott le. Ezt legkésőbb ma pótolhatja, mivel március 3-án mondott le, és a nyilatkozatot a lemondástól számított 30 napon belül kell megtennie.

A volt miniszter fizetése 1,3 millióról 2,2 millió forintra emelkedik. Nem valószínű viszont hogy a teljes összeget fel fogja venni, mivel ő az egyetlen politikus aki még ősszel is befizette fizetése egy részét az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba - írja a Blikk.