Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

1.8 milliót kap búcsúzóul Matolcsy György

2013.04.02. 07:20

A pénzügyminiszterből Magyar Nemzeti Bank elnökké lett Matolcsy György külön jól jár a váltással, írja a Blikk. A hatáskörének megszűnésével 3 havi illetményének a felével megegyező összegre, 1.8 millió forintra jogosult.

A háromhavi illetmény fele bruttó 1 millió 652 ezer forint. Erre jön az idei évre járó ki nem vett szabadságából három nap, 150 259 forint értékben, valamint 34 ezer forint cafeteria. Bukja viszont a volt miniszter a tavaly ki nem vett szabadságát. Ez 35 nap, aminek értéke 1 millió 750 ezer forint. A pénzből adózás után is 1,2 millió forintja marad majd, amihez azután juthat hozzá, hogy záró vagyonnyilatkozatot adott le. Ezt legkésőbb ma pótolhatja, mivel március 3-án mondott le, és a nyilatkozatot a lemondástól számított 30 napon belül kell megtennie.

A volt miniszter fizetése 1,3 millióról 2,2 millió forintra emelkedik. Nem valószínű viszont hogy a teljes összeget fel fogja venni, mivel ő az egyetlen politikus aki még ősszel is befizette fizetése egy részét az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba - írja a Blikk.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!