Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leomlott a magaspart Fonyódon, lezárták a 7-est

2013.04.02. 15:35 Módosítva: 2013-04-02 15:44:00

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt Fonyódon megindult a magaspart, ami az alatta húzódó 7-es számú főközlekedési utat veszélyezteti - írja a police.hu.  A hatóságok ezért Fonyód (148 + 100 kilométerszelvény) és Alsóbélatelep (150 + 700  kilométerszelvény) közötti útszakaszt április 2-án 14 óra 12 perckor lezárták a közlekedők biztonsága érdekében.

fb
Fotó: Fonyód Televízió

A rendőrség a helyszínt biztosítja és az arra közlekedőket visszafordítja a Bartók Béla utca, Szent István utca, Turul utca irányába. A Közútkezelő Nonpofit Zrt. a lezárásra vonatkozóan jelzőtáblákat fog kihelyezni.

olv1
Fotó: Posza Robert / olvasónk

A megyei hírportál, a Sonline.hu szerint a katasztrófavédelmisek azt is mérlegelik, hogy szükséges-e lakókat kitelepíteni. "Csúnyán megindult a partoldal" – összegzett helyszínen tartózkodó munkatársuk. Több helyen is repedezik a löszfal, a Kripta-villa közelében is. Fonyód egyik nevezetességének, a magaspart tetején futó panorámasétánynak a kerítése tövétől indul az egyik omlás.