Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Etka anyó

2013.04.02. 08:54 Módosítva: 2013-04-02 08:56:49
aaa-1

Kilencvenhárom éves korában húsvétvasárnap elhunyt Kártyikné Benke Etka jógaoktató, akit sokan csak Etka anyóként emlegettek, írja a delmagyar.hu.

Benke Etka 1920. január elsején született Kiskunhalason, szülei módos gazdálkodók voltak. Szívbetegen jött világra, a tornától és a fizikai munkától is évtizedekig tiltották. A képzőművészet érdekelte, a Magyar Képzőművészeti Főiskola esti tagozatán és a József Attila Szabadegyetemen tanult művészettörténetet, irodalmat, filozófiát, nyelveket, de igazából mindig autodidaktának mondta magát.

1995-ben alapította meg az általa kidolgozott módszert népszerűsítő civilszervezetet, az Etka Jóga Nemzetközi Egyesületet, amely 2001-ben nonprofit szervezetté vált. Követőivel, munkatársaival kialakított egy olyan oktatási rendszert, „amellyel ötvözve bármely más oktatás, akár fizikai vagy szellemi, sokszorosan felfokozottabb hatással éri el eredményeit”.