Lassan jön a tavasz

2013.04.07. 15:18

Bár felhősen indult a vasárnap, délután az Alföldön már egyre nagyobb területen várható napsütés. A középső országrészben néhol szitálás, esetleg gyenge zápor előfordulhat, de éjszaka lassanként csökken a felhőzet, párássá válik a levegő, foltokban köd képződik - írja az OMSZ előrejelzése. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, északkeleten olykor megerősödik

msIh20130407 1300.png
Fotó: omsz

Hétfőn napos idő lesz gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül, a Dunántúlon lehet valamivel több a felhő. Számottevő légmozgás nem valószínű, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 9, 13 fok között valószínű.

Az idokep.hu szerint kedden már több lesz a felhő térségünk fölött, kisebb eső, záporeső több helyen is kialakulhat. Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél, felmelegedés veszi kezdetét.

Szerdától már enyhébb tavaszi időben lesz részünk, viszont marad a változékonyság: eső, zápor többfelé kialakulhat az országban, helyenként zivatar is lehet. Többnyire déli, délnyugati szél lesz jellemző, mely gyakran megélénkül, olykor meg is erősödik majd. A nappali hőmérséklet elérheti a 14-16 fokot is, majd a hét további részében tovább melegedhet az idő.