Jenő
-2 °C
6 °C

Kimentettek egy kisfiút a megáradt Tápióból

2013.04.12. 11:39 Módosítva: 2013-04-12 11:50:49
Életet mentett egy segédőr Tápiógyörgyénél, csapadékos idő lesz pénteken, csökkent a belvizes területek nagysága. Itt a legfrissebb árvízi összefoglaló.
  • Az OMSZ előrejelzése szerint ma gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható eső, záporeső, az ország déli felén zivatar is lehet. A délnyugati szél több helyen megerősödik, zivatarban átmenetileg viharossá is fokozódhat.
  • A reggeli adatok szerint 2100 kilométeren van árvízi védekezés, 465 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú a készültség.
  • Javult a belvízi helyzet, az elöntött területek nagysága most már nem éri el a kétszázezer hektárt.
  • Három megyében hat út járhatatlan, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében két komp továbbra sem jár.
  • Egy ötéves kisfiút mentettek ki a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság segédőrei a Tápióból, ötven méterre a tápiógyörgyei őrháztól. Csütörtökön kora délután vették észre a fejét és a kezét, az egyik segédőr azonnal beugrott a folyóba. Amíg a mentősök odaértek, pokrócokba csavarták a gyereket.
  • A Hortobágy-Berettyón továbbra is harmadfokú a készültség, Borznál péntek reggel 406 centiméter volt a vízállás. Az Ágotánál telepített mobilszivattyúkat leállították.
  • A Tisza Tokajnál 795 centiméteren tetőzött, továbbra is másodfokú a készültség a folyó bal partján, Tiszafüred és Rakamaz között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?