Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Előzetesbe került Páva Zsolt lányának támadója

2013.04.15. 14:56 Módosítva: 2013-04-15 15:53:24

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Járásbíróság Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester lányának feltételezett támadóját hétfőn.

Hajdu István, a bíróság elnöke újságíróknak elmondta: a kifosztással és más bűncselekményekkel gyanúsított, 23 éves Ny. Zoltán letartóztatását egy hónapra rendelték el jogerősen. Az indoklás szerint a férfi elrejtőzött az eljárás elől, és esetében fennáll a bűnismétlés, továbbá a tanúk befolyásolásának veszélye is.

A rendőrség feltételezi, hogy a hatóság elől kilenc napig bujkáló és magát vasárnap feladó férfi volt az, aki április 5-én reggel, a pécsi Kálvária úti alagútnál bántalmazta a 20 éves lányt. Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült: Ny. Zoltán a kihallgatásakor beismerő vallomást tett.
Páva Zsolt az április 5-ei eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza, útközben támadták meg. El tudott menekülni a brutális támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.

A polgármester a lánya személyes kérését tiszteletben tartva arról tájékoztatta a média képviselőit, hogy családja akkor először és utoljára nyilatkozott erről a megrázó témáról. "Innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" - írta a közleményben. Páva Zsolt egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson.

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel kereste az erőszakos bűncselekmény miatt korábban már büntetett Ny. Zoltánt, akinek kézre kerítéséért a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és Országos Roma Önkormányzat is százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. A rendőrség rengeteg bejelentést fogadott, ellenőrizte az információk valódiságát, és több körözött bűnözőt is elfogott.

A lányt ért támadás is szerepet játszott abban, hogy múlt csütörtökön mintegy 250 ember tüntetett Pécsen az erőszak ellen és a közbiztonság javításáért. Csizmadia Andrea főszervező beszédében az hangsúlyozta: szükség van Pécs közbiztonságának javítására. Hozzátette, az elmúlt időszak eseményei arra döbbentették rá, hogy bárhol bárkit érhet atrocitás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?