Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem áll meg a vád Juhászék lakásügyében

2013.04.16. 11:47

Az első tárgyalást félbeszakítva a vád pontosítására szólította fel az ügyészséget a Pesti Központi Kerületi Bíróság Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi miniszter és Fapál László volt közigazgatási államtitkár lakásügyével kapcsolatban.

A vád szerint Fapál László bérbe vett, majd 2006 nyarán Juhász Ferenc döntése alapján 22 millióért megvásárolt egy 65 millió forint értékű lakást, amivel 43 milliós vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést követtek el.

A vádlottak mindvégig tagadták bűnösségüket. Az első tárgyaláson a védők vitatták a vád törvényességét és az eljárás megszüntetését, illetve a vád pontosítását kérték.

A bíróság az észrevételeknek részben helyt adva 30 napos határidővel arra hívta fel az ügyészséget, hogy jelölje meg pontosan, „mely magatartásokkal mely vagyonkezelési szabályokat sértették meg a vádlottak”.