Aliz
6 °C
14 °C

Fegyelmi eljárás az emberölés előkészületének vádjával őrizetbe vett ügyvéd ellen

2013.04.17. 15:50 Módosítva: 2013-04-17 15:58:41

Fegyelmi eljárást rendelt el a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara H. Tamás ügyvéd ellen, akit emberölés előkészületével vádol a rendőrség, tájékoztatott Szabó Gyula, a megyei kamara elnöke. Kedden kapták meg a rendőrségtől a hivatalos értesítést, miszerint H. Tamást őrizetbe vették, ezért a kamara elrendelte ellene a fegyelmi eljárást.

A fegyelmi eljárások a legsúlyosabb esetekben kizárással végződhetnek. Az elnök tájékoztatása szerint a H. Tamás elleni fegyelmi eljárást a bíróság jogerős ítéletéig felfüggesztik. H. Tamás ügyeit helyettes veszi át.

A rendőrség múlt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a 42 éves H. Tamás két társával elhatározta, hogy haszonszerzés céljából meggyilkolják a férfi egy korábbi szekszárdi üzleti partnerét, ezért kedden egy balatonfűzfői házba csalták.

A gyilkossággal megbízott, 39 éves, balatonalmádi M. Bélát a nyomozók és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai összehangolt akció keretében, közvetlenül a tervezett gyilkosság végrehajtása előtt a házban, a felbujtó H. Tamást a háztól száz méterre, harmadik társukat, a 46 éves, balatonfüredi Sz. Attilát pedig egy másik városban fogták el.

A rendőröket állampolgári bejelentés vezette a gyanúsítottak nyomára, mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?