Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Fegyelmi eljárás az emberölés előkészületének vádjával őrizetbe vett ügyvéd ellen

2013.04.17. 15:50 Módosítva: 2013.04.17. 15:58

Fegyelmi eljárást rendelt el a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara H. Tamás ügyvéd ellen, akit emberölés előkészületével vádol a rendőrség, tájékoztatott Szabó Gyula, a megyei kamara elnöke. Kedden kapták meg a rendőrségtől a hivatalos értesítést, miszerint H. Tamást őrizetbe vették, ezért a kamara elrendelte ellene a fegyelmi eljárást.

A fegyelmi eljárások a legsúlyosabb esetekben kizárással végződhetnek. Az elnök tájékoztatása szerint a H. Tamás elleni fegyelmi eljárást a bíróság jogerős ítéletéig felfüggesztik. H. Tamás ügyeit helyettes veszi át.

A rendőrség múlt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a 42 éves H. Tamás két társával elhatározta, hogy haszonszerzés céljából meggyilkolják a férfi egy korábbi szekszárdi üzleti partnerét, ezért kedden egy balatonfűzfői házba csalták.

A gyilkossággal megbízott, 39 éves, balatonalmádi M. Bélát a nyomozók és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai összehangolt akció keretében, közvetlenül a tervezett gyilkosság végrehajtása előtt a házban, a felbujtó H. Tamást a háztól száz méterre, harmadik társukat, a 46 éves, balatonfüredi Sz. Attilát pedig egy másik városban fogták el.

A rendőröket állampolgári bejelentés vezette a gyanúsítottak nyomára, mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport