Önvédelemre hivatkozott a gyilkos presszós

2013.04.17. 11:55 Módosítva: 2013.04.17. 15:55

Beismerte, hogy lőtt, de önvédelemre hivatkozva nem tartotta magát bűnösnek a Győri Ítélőtábla előtt az a helyi presszós, aki tavaly áprilisban vita közben lelőtt két férfit.

Halálfélelme volt, ezért várta duplacsövű vadászpuskával az utcán azt a két férfit, akik felelősségre akarták vonni az előző esti kijelentése miatt – mondta a férfi az első fokú tárgyaláson.

Fenyegetően léptek fel vele szemben, túlzottan magabiztosak voltak, a fegyvert azért biztosította ki, mert úgy gondolta, egy csőre töltött puska "sokkal nagyobb biztonságot adhat" - tette hozzá.

A későbbi első áldozat - akit akkor lőtt le, amikor közeledett hozzá - azért vonta őt felelősségre, mert fülébe jutott, eltiltotta ismerőseit a családi háza aljában működtetett vendéglátóhelytől.

Az első áldozatot a környéken "félve tisztelt" emberként jellemezte. A másodikról - akit azután lőtt le, hogy menekülni kezdett, és beugrott a kocsiba - úgy nyilatkozott, hogy "a győri alvilág zsoldos katonája" volt, aki pénzért bármire képes.

Azért lőtt, mert attól tartott, a férfi fegyvert keres az autóban - magyarázta tettét. Megbánta, amit tett - jelentette ki. A bíró kérdésére közölte, hogy ha hasonló helyzetbe kerülne, megpróbálna kitérni a támadás elől.

A vádlott hangsúlyozta: csak el akarta riasztani a két férfit, de hangos vitájukban "patthelyzet" alakult ki, és csak azután tüzelt, hogy megfenyegették: visszajönnek, amikor nem lesz nála puska. Ezért saját és családja életét, testi épségét féltette - tette hozzá.

A halálos lövésekről és az azokat megelőző percekről ellentmondóan nyilatkoztak a beidézett tanúk. Nem értettek egyet abban, hogy valóban fenyegetően lépett-e fel, ütött-e a későbbi gyilkos felé egyik áldozata, ahogy abban sem, rájuk fogta vagy csak lóbálta a vadászpuskát a férfi.

Az egyik tanú azt állította: az első lövés előtt a presszós azt mondta, „meggyilkollak benneteket", a másik előtt pedig, hogy „te sem mész el innen élve". Ám a halálos lövéseket látók-hallók egyike sem erősítette meg vallomását, többen pedig kijelentették: nem látták a helyszínen ezt a tanút.

Az előző este – az egyik áldozat által kifogásolt kijelentés elhangzásakor – a presszóban szórakozó fiatalok közül többen is arra hivatkoztak, hogy részegek voltak, nem emlékeznek a részletekre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport