Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Muskátlit ültet a polgármester a kátyúkba

2013.04.18. 18:13 Módosítva: 2013.04.18. 18:23

Zagyva Ferencné, Bükkszék polgármestere saját kezével ültetett muskátlikat a kis üdülő falut Egerrel összekötő vezető főútvonal kátyúiba - számol be a Heol.hu. Akár négyszáz virágot is kiültethetnének a kátyúkba a nyolc kilométeres szakaszon.

A polgármester azért határozta el magát a rendhagyó kertészkedésre, mert a decemberben, másfél milliárd forint megépült új fürdő vendégei sokat panaszkodnak, hogy rosszak a településre vezető utak. Véleménye szerint elsősorban a külföldiek nehezményezik ezt, a magyarok „már megszokták”, hogy autóikra veszélyes a közlekedés az egész Mátra-környéken.

198386 katyujo 640
Fotó: Heol.hu

Az új fürdőben a hétvégén ingyenesen kapnak nyugtató-, gyógyteát azok a vendégek, akik  autóval  érkeznek Bükkszékre. Ezzel szeretnék együttérzésükről biztosítani a településre érkező „ideges” turistákat.

Idén a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek 10,4 kilométernyi közút rekonstrukciójára van lehetősége Hevesben, erre 1,35 milliárd forint a keret - írja a Heol.

A jóváhagyott program szerint ez év végéig megújul a Verpelét-Sirok összekötő út 2,6 kilométere, amely a nagyközség határától Tarnaszentmáriáig vezet. A szintén rendkívül kátyús, Bükkszékre vezető rész kimarad. Fölújítják ezen kívül a Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő út két szakaszát – a 3-as főúttól Abasárig tartó pár kilométert, és a Verpelétről Egerbe vezető útszakasz egy részét –, összesen 7,8 kilométer hosszon.