Árpád
-2 °C
4 °C

Bárki kérdezhet a parlamentben

2013.04.21. 15:16 Módosítva: 2013-04-21 15:17:44

Az LMP kinyitja a képviselői írásbeli kérdés lehetőségét az állampolgárok számára azért, hogy minél többen tudjanak rákérdezni a minisztériumok és más kormányzati szervek működésére - írja közleményében a párt. Az LMP azt szeretné, hogy az állami működés ellenőrzése ne pusztán képviselői kiváltság legyen.

A kérdéseket az LMP blogján lehet feltenni. Az írásbeli kérdéseket – amennyiben az politikai relevanciával rendelkezik – az LMP jogászai hivatalos formába szerkesztik, és könnyen értelmezhetően és áttekinthetően kiteszi az LMP a blogra, a rá adott minisztériumi válasszal együtt.

"Az állam működésének demokratikus ellenőrzésére még nagyobb szükség van akkor, amikor a kormányzat leépítette a fékek és egyensúlyok rendszerét - írja a kezdeményezés hátteréről Vágó Gábor. A minisztériumok működésével kapcsolatos állampolgári kérdéseknek politikai súlyt kíván adni az LMP azért, hogy még szorosabb ellenőrzés alá vonjuk a kormányzatot. Ezzel az eszközzel is meg kívánja erősíteni az LMP az összefogását az állampolgárokkal, az oligarchák által elrabolt állam visszaszerzése érdekében."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?