Meglógott az óvodából két kiscsoportos

2013.04.22. 14:36

Két battonyai óvodás napközben távozott az ovijából, egyikük hazajutott, a másik gyermekre, egy 3 éves kislányra a járókelők vigyáztak, míg kiérkeztek érte a rendőrök - számol be a Beol.hu. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt. Vizsgálják, hogy a gyermekek milyen körülmények között tudták felügyelet nélkül elhagyni az intézményt.

A battonyai rendőrőrsére szerda délben érkezett bejelentés, hogy Battonyán egy 3 éves gyermek egyedül van az utcán. Az egyenruhások a bejelentő által említett Hunyadi utcába indultak, ahol a rendőrök kiérkezéséig vigyáztak a kislányra. Miután visszavitték az óvodába a gyereket, kiderült, hogy egy 3 éves kisfiúval együtt indult el, aki időközben hazaért. A szülei hívták fel az óvodát azzal, hogy gyermekük otthon van.

Azért szeretnék, ha ráirányítanák a figyelmet a történtekre, hogy az odafigyelés fokozódjék az óvodában - ezekkel szavakkal kereste meg a Beolt a battonyai óvodából felügyelet nélkül távozott egyik gyermek hozzátartozója.

A román általános iskola és óvoda igazgatója, Olteanu Júlia elmondta, az óvoda kollektívája sajnálja a történteket. A két érintett család bizalma töretlen az intézmény iránt.