Árokba csapódott egy veszélyes anyagot szállító kamion

2013.04.23. 08:09 Módosítva: 2013.04.23. 09:05

Árokba csapódott egy veszélyes anyagot szállító lengyel kamion hajnalban a 49-es főúton, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrteleken. Az útszakaszt teljesen lezárták, húsz embert kiköltöztettek az otthonából.

A tartálykocsi eddig ismeretlen okból hajtott az árokba a Kossuth utcában, a kamion sofőrje megsérült. A baleset helyszínének százméteres körzetében hét lakóház húsz lakójának kellett elhagynia ideiglenesen az otthonát.

A kamion 23 tonna kozmetikai szerekhez használt vegyi anyagot szállított, a folyékony szer jelenleg is szivárog a tartályból. A helyszínre a mátészalkai tűzoltóság egységei mellett a katasztrófavédelmi mobil labor szakembereit is riasztották, akik megpróbálják felfogni a megsérült tartályból szivárgó veszélyes anyagot, majd átfejtik egy másik tartályautóba.

Olvasónk, Sándor a baleset szemtanúja volt

Tizenöt méterrel mögöttem történt a baleset. A kamion nagy sebességel próbalta bevenni a kanyart, a 23 tonna vegyszer megbillent, a tartály felborult, és magával rántotta a kamiont is. Visszamentem, hogy megnézzem, a sofőr jól van-e. Saját lábán szállt ki az első szélvédőn, miután kirúgta.

A kiköltöztetett lakók egy részét a polgármesteri hivatalban helyezték el, a többiek rokonoknál találtak szállást.

A forgalmat elterelik, lassú a haladás.

Meghalt egy biciklis Győrben

Halálos baleset történt az éjszaka Győrben, egy busz elütött egy kerékpárost. A 42 éves férfi a kötelező haladási iránnyal szemben haladt, majd hirtelen irányt váltva az úttestre fordult, ahol elütötte a menetrend szerinti járat. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport