Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Árokba csapódott egy veszélyes anyagot szállító kamion

2013.04.23. 08:09 Módosítva: 2013-04-23 09:05:23

Árokba csapódott egy veszélyes anyagot szállító lengyel kamion hajnalban a 49-es főúton, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrteleken. Az útszakaszt teljesen lezárták, húsz embert kiköltöztettek az otthonából.

A tartálykocsi eddig ismeretlen okból hajtott az árokba a Kossuth utcában, a kamion sofőrje megsérült. A baleset helyszínének százméteres körzetében hét lakóház húsz lakójának kellett elhagynia ideiglenesen az otthonát.

A kamion 23 tonna kozmetikai szerekhez használt vegyi anyagot szállított, a folyékony szer jelenleg is szivárog a tartályból. A helyszínre a mátészalkai tűzoltóság egységei mellett a katasztrófavédelmi mobil labor szakembereit is riasztották, akik megpróbálják felfogni a megsérült tartályból szivárgó veszélyes anyagot, majd átfejtik egy másik tartályautóba.

Olvasónk, Sándor a baleset szemtanúja volt

Tizenöt méterrel mögöttem történt a baleset. A kamion nagy sebességel próbalta bevenni a kanyart, a 23 tonna vegyszer megbillent, a tartály felborult, és magával rántotta a kamiont is. Visszamentem, hogy megnézzem, a sofőr jól van-e. Saját lábán szállt ki az első szélvédőn, miután kirúgta.

A kiköltöztetett lakók egy részét a polgármesteri hivatalban helyezték el, a többiek rokonoknál találtak szállást.

A forgalmat elterelik, lassú a haladás.

Meghalt egy biciklis Győrben

Halálos baleset történt az éjszaka Győrben, egy busz elütött egy kerékpárost. A 42 éves férfi a kötelező haladási iránnyal szemben haladt, majd hirtelen irányt váltva az úttestre fordult, ahol elütötte a menetrend szerinti járat. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?