Összeállnak a legnagyobb szakszervezetek

Népszabadság
2013.04.24. 07:21

Egy szövetségben tömörül a három legnagyobb szakszervezet, írja a Népszabadság. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége várhatóan májusban egyesülnek.

A szakszervezeti vezetők a hírt megerősítették a lapnak és hangsúlyozták, hogy itt az ideje, hogy felszámolják a két évtizednyi megosztottságot, hogy véget vessenek az egymással szembeni rivalizálásnak a munkavállaló érdeke védelmében.

A Népszabadság információja szerint felmerült, hogy nem a konföderációk, hanem a tagszervezetek egyesülnek, de erről még nem született döntés. Mint ahogy arról is csak találgatások folynak, hogy mi legyen az új egység neve. De a lap szerint a legnehezebb döntés az új konföderáció vezetőjének kiválasztása lesz.

Bár az egyesülés előkészítésében részt vett az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is, de a lap úgy tudja még nem döntöttek a csatlakozásról. Mint írják Kuti László, az ÉSZT elnöke elmondta, hogy nem utasítják el egy ilyen együttműködés, de látniuk kell, mihez is csatlakoznak valójában.