Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymilliót kapnának a képviselőjelöltek a kampányra

2013.04.26. 06:13

Minden egyéni képviselőjelölt, akit nyilvántartásba vesznek a 2014-es országgyűlési választáson, várhatóan egymillió forint költségvetési támogatásban részesül, írja a Magyar Nemzet, miután m egszületett az új kampányfinanszírozási törvényt érintő legfontosabb politikai döntés a Fideszben.

A cikk szerint a tervezet alapján a választásokon indulók nem csak a költségvetésből származó egymillió forintból gazdálkodhatnak majd hivatalosan a kampányban. A költési limit - vagyis az egy párt által a választási kampányra fordítható maximális összeg - várhatóan jelöltenként ötmillió forint lesz, amelyet évente a fogyasztóiár-indexszel növelni kell - írja a Magyar Nemzet.

A törvényjavaslat - amelyet a napokban nyújtanak be - azt is leszögezi, hogy a közös listát állító szervezetek egy pártnak számítanak majd a költési limitet illetően, számol be a napilap.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a kampányfinanszírozási szabályok tartalmaznak egy úgynevezett "komolysági küszöböt" is, amely az állami pénzzel való trükközést hivatott megakadályozni. Ennek alapján azok a jelöltek, akik nem szerzik meg a szavazatok 1 vagy 2 százalékát (500-1000 darabot) a választókerületükben, azoknak kamatostul kellene visszafizetni az állami támogatást.