Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz gránátot találtak egy Tüzép-telepen

2013.04.26. 19:29

Húsz második világháborús gránátot találtak egy XVI. kerületi Tüzép-telep oldalában péntek délután. Egy részüket elszállítják, a többit egy közeli helyen megsemmisítik.

Várkonyi Melinda kommunikációs tiszt elmondta: a Sarjú utcában lévő telep oldalában partfalbontást végeztek, ekkor kerültek elő az első robbanószerkezetek. A tűzszerészek átvizsgálták a területet, és összesen húsz, különböző típusú, különböző országokból származó gránátot találtak.

A kommunikációs tiszt tájékoztatása szerint tíz gránát szállítható állapotban van, ezért azok a honvédség központi gyűjtőjébe kerülnek. A többi gránát azonban olyan rossz állapotban van, hogy ezeket a közelben megsemmisítik.

A terület bevizsgálása idején nem volt szükség lakosságot érintő korlátozásra. Valószínűleg egy úgynevezett lőszertemetőt találtak, vagyis a második világháború után a lakosság egyebek mellett oda hordta össze a szerteszét heverő robbanószerkezeteket.