Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Viharos szél kavart be a nyárba

2013.04.27. 13:15

Csapkodó ajtók és nyakig lebbenő szoknyák jelzik, hogy viharos szél tört be az országba. Az előrejelzés szerint a délnyugati szél az ország északi felén többször megerősödik, északnyugaton időnként viharossá fokozódik, Győr térségében elérheti a 60-75 km/órát is, Budapestre 35-50 km/órás erejű szelet jósolnak.

A met.hu napközbenre még csak vastagodó felhőzetet és helyenkénti záporokat jelez, de éjszakára tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén várható zápor, néhol zivatar.

A szombati maximum 30 fokos napközbeni meleg így vasárnapra 21-26 fokosra csökken. Az ország északi felén a nap első felében záporok alakulnak ki. A délnyugati szél többször megerősödik. Napközben vékonyodik, csökken a felhőzet, de csak délen számíthatunk több napsütésre.

Jövő hét elejére még 25-32 fokos hőmérsékletet és zavartalan napsütést jósolnak, de szerdától megérkezik az eső is, ami péntekig dacolhat a nyárral.