Egy ember kedvéért módosítottak törvényt

2013.05.09. 15:05

Áder János nem csak az információszabadságról szóló törvény óriási felháborodást kiváltó módosítását küldte vissza csütörtökön megfontolásra, hanem az agrárkamarai törvény módosítását is, amelyet kifejezetten egy ember, Zászlós Tibor, a Fejér megyei agárkamarai elnök előnyhöz juttatása miatt fogadtak el – tudta meg a 444.hu.

Zászlós Tibor
Zászlós Tibor
Fotó: agrarkamara.hu

A törvénymódosítás lényege, hogy lehetővé tenné, az agrárkamara megyei elnökei az országos elnökségben is tisztséget vállalhassanak. Zászlóst, aki a kamara Fejér megyei elnöke, annak ellenére választották meg országos alelnökké, hogy akkor még élt az összeférhetetlenségi szabály, amelyet azonban a Fejér megyei fideszes képviselők módosító indítványára megváltoztattak. Az ellenzék szerint a törvénymódosítás kizárólag azért született, hogy Zászlós fejér megyei elnök és országos alelnök is maradhasson.

Zászlós tudott az összeférhetetlenségről, és ígéretet tett a lemondásra, de a Fejér megyei gazdák nyomására végül a megyei Fidesz képviselőkkel együtt inkább a törvénymódosítást választották. A parlamenten át is ment a törvény, Áder János azonban nem írta alá.