Botka szerint nagyon mocskos kampány jön

2013.05.09. 08:59

Botka László szegedi polgármester miniszterelnök-jelöltségét is firtatták szerdán Szegeden, az MSZP fórumán, írja a delmagyar.hu.

Mint mondta, neki nem a tisztség számít, hanem a feladat. Hozzátette, ősz elejére mindenképp megkötik a választási szövetséget a demokratikus erők, de kell egy jó program is, ami alapján az emberek jobbnak tarthatják őket, mint az Orbán-rezsimet.

Szerinte az MSZP nem olyan vezérelvű párt, mint a Fidesz, és „csak a gyenge embernek van szüksége ellenségre, amit a Fidesz mindig talál magának. Hat éve Gyurcsány a hibás mindenért, de most bejött a képbe a vak komondor is” – mondta Botka, aki a trafikügyet hozva példának azt is mondta, a Fidesz nem erős, csak erőszakos.

Elmondta, hogy nem véletlen az sem, hogy Szegeden a Jobbik feleannyi szavazatot kapott a legutóbbi választásokon, mint országosan. Szerinte ez mindenhol működhet, és csak a részvételi arány fogja eldönteni a 2014-es választásokat. A polgármester úgy vélte, soha olyan mocskos, durva és aljas kampány nem volt, mint ami most következik, de biztos abban, hogy már most megvan a többség a kormányváltáshoz.