13 fok eltérés lesz kelet és nyugat között

2013.05.11. 00:29 Módosítva: 2013.05.11. 11:42

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton egy hidegfrontnak köszönhetően furcsa élményben lehet része annak, aki keresztben végigautózza az országot. Nyugaton ugyanis jelentősen visszaesik majd a hőmérséklet, egyes dunántúli városokban az is előfordulhat, hogy mindössze 14 Celsius-fokig melegszik a levegő napközben. Kelet felé haladva javul a helyzet, a Duna-Tisza közén 20-25°C, keleten, északkeleten 25-29°C várható.

A keleti, északkeleti tájak kivételével többfelé várható eső, zápor, zivatar, a szél a Dunántúlon északnyugatira fordul és helyenként megerősödik.

Nagyjából ugyanezt vizualizálja az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán látható figyelmeztető előrejelzés is. Szombatra a középső országrész megyéire citromsárga, vagyis egyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben, vagyis helyenként heves zivatarokra, felhőszakadásra kell számítani. Ezeken a területeken kis valószínűséggel heves zivatar is kialakulhat, méghozzá károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az OMSZ szerint is 14 és 27 fok körül valószínű attól függően, hogy az ország melyik végében leszünk.