Aliz
6 °C
14 °C

Már egy fideszes parlamenti képviselő is nyíltan bírálja a trafiktörvényt

2013.05.14. 15:12

Ahogy azt hétfőn megírtuk, a Bencsik János egyedüli fideszesként tartózkodott a trafiktörvény végrehajtásának elhalasztását célzó szocialista javaslat szavazásánál – a többi kormánypárti képviselő értelemszerűen „nem”-mel szavazott. Bencsik a Facebookon úgy magyarázta döntését, hogy ő meggyőződésből tudta támogatni a "trafiktörvény" – így idézőjelben – eredeti célját, miszerint egészség- és gyermekvédelmi szempontokra tekintettel csak elkülönített kereskedelmi egységekben lehessen cigarettát vásárolni. És még a menet közben érkező, a tevékenységi kör bővítésére vonatkozó javaslatokkal sem volt komolyabb baja – mondjuk szerinte az alkoholárusítás már az eredeti koncepción való túlterjeszkedést jelzi.

Bencsik szerint az igazi probléma az árrés menetközbeni megemelésével van, ami „alapjaiban írja felül a fairplay szellemiségét”. A képviselő plasztikus hasonlata szerint ez olyan, mintha egy focibajnokságon a kiírás után „a tizenegyespont és a tizenhatosvonal közé vizesárkot telepítenének, de csak a vendégcsapat kapuja előtt”. Bencsik a fagylaltárusítás beköltöztetését a gyerekek elől elzárni akart dohánytermékek mellé egyenesen mókásnak nevezi.

Bencsik nem utal direkt módon a trafiktörvényt körüllengő – és igencsak megalapozottnak tűnő – korrupciós vádakra, de sokatmondóan írja, hogy „a siker kulcsa a kitartó munka, a találékonyság, a fejlesztésre való készség és a saját és mások hasznára történő értékteremtés, nem pedig a más által megteremtett javak megszerzése, mások erőfeszítéseinek önző kihasználása akár a családban, akár az üzletben, esetleg a politikai kapcsolatok felhasználásával.”

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?