Matricával fenyítik a diplomatákat

2013.05.14. 23:10 Módosítva: 2013.05.14. 23:10

A XII. kerületben matricával fogják büntetni a szabálytalanul parkoló diplomataautókat. Váczi János alpolgármestert a blogján megjelentek alapján ugyanis nemrég felbőszítette egy szabálytalan, de diplomáciai mentességet élvező sofőr.

Pontosabban: "Két hete a Szarvas Gábor úti közértben vásároltam, amikor egy kék, DT rendszámú kocsi elől kellett elugranunk, amely négy kerékkel jött a járdán, majd leparkolt a közért bejáratánál, teljesen ellehetetlenítve a gyalogosforgalmat. Amikor érdeklődve megkérdeztem a kiszálló, láthatóan külföldi sofőrtől hogy ezt miként gondolja, röviden annyit mondott, hogy neki diplomáciai mentessége van, majd bement vásárolni."

Így mostantól a XII. kerületi közterület-felügyelet majd nagy kék matricákat fog kirakni a diplomataautókra, amiket nehéz lesz majd lekaparni a kocsikról. Ezeken több nyelven fog  szerepelni az a felszólítás, hogy tartsák be a hazai jogrendet.

"A matrica kaparása közben pedig el lehet gondolkodni, hogy miért zavarhatja ez a viselkedés azokat az embereket, akikre vonatkoznak a magyar jogszabályok", tette még hozzá az alpolgármester. Jó tudni, hogy a XII. kerület drágább részein viszonylag sok külképviselet található.