Ausztriában lopták a felniket

2013.05.16. 19:14 Módosítva: 2013.05.16. 19:14

11 fős magyar bűnbandát kaptak el Ausztriában – írja a nyugat.hu. A Sümeg-környékiekből álló csapat tagjai korábbi börtönbüntetésük alatt ismerkedtek meg, azóta 480 ezer euró, azaz 140 millió forint értékben loptak felniket és abroncsokat Ausztriában. A 11-ből kilencen előzetes letartóztatásba kerültek – jelentette be közös sajtótájékoztatóján Jennersdorfban az osztrák és magyar rendőrség.

A bűnbanda tavaly nyáron 3 hónap alatt 17-szer tört be különböző autó- és gumikereskedésekbe Burgenlandban, felnikre és abroncsokra utaztak. Három csapatra oszlottak: az egyik a rendőrök mozgását figyelte a határon, a második csapat tört be, akár a telepeket védő sorompót is lerombolva. A harmadik csapat a lopott felnik Magyarországra szállításában segédkezett.

Tavaly nyáron kapták el a szállítókat: június 20-án a 89-es főúton Torony magasságában rendőri ellenőrzésbe futottak, ahol 80 ezer euró értékű felnivel és abronccsal nem tudnak elszámolni. A nyomozásban kiderült, hogy a csapatból volt, aki két személyazonosságot használt a biztonság kedvéért. A többiek július közepén buktak le, mivel tetten érte őket a rendőrség, már el is ítélték őket.

Az európai elfogatóparanccsal Magyarországon elkapott bűnözők tárgyalása Ausztriában lesz, később kérhetik, hogy büntetésüket Magyarországon tölthessék.