Elszakadt a cérna Bajnaiéknál

2013.05.28. 15:41

Az Együtt 2014 pert indított Zsigó Róbert ellen, amit a pártszövetség azzal indokolt, hogy a Fidesz Bajnai-felelős szóvivője a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban rendre hamis színben tűnteti fel a volt miniszterelnököt. A pártszövetség azt is hangsúlyozza, hogy a Fidesz még soha, egyetlen fórumon sem tudta állításainak igazát bizonyítani.

A pártszövetség közleménye szerint Bajnai Gordon  - a Fidesz állításaival szemben – a Wallis-csoport vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, azaz soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője, vagy igazgatósági tagja. Ezért a cég csődjéért sem lehet felelőssé tenni, sőt, az E2014 szerint pont ő járt el a gazdák kárenyhítéséért, már 2004-ben személyesen fogadta a károsultak képviselőit és a nekik tett ígéretnek megfelelően több ízben lobbizott az államnál, hogy a bajba jutott gazdák a jogszabályok által megengedett legmagasabb kárpótlásban részesülhessenek.

A Fidesz a kampányidőszak közeledtével melegítette fel a Bajnaival kapcsolatos híreszteléseket. Kósa Lajos a köztévé keddi műsorában a gazdák „módszeres kifosztásával” vádolta az E 2014 vezetőjét, akinek tevékenysége „oda vezetett, hogy több tucat család tönkrement, többen öngyilkosok lettek, felakasztották magukat”. A debreceni fideszes polgármester persze nem habozott levonni a mélyenszántó nagypolitikai következtetést sem: „egy ilyen ember, aki ezt megteszi kicsibe, attól mire számítsunk nagyban”.