Elítélt volt a tévedésből bevitt gyanúsított

2013.05.29. 17:38

Emberölési kísérlet miatt ítélték el a hvg.hu információi szerint 2003-ban a szolnoki Pintér Istvánt, akit a szolnoki gyilkosságért keresett Tintér István helyett fogtak el tévedésből a rendőrök kedden. A portál szerint Pintért ezért keresték a gyilkosság után a rendőrök.

A tévedésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt a magyarázatot adta, hogy a rendőröknek nem volt mérlegelési lehetőségük.

A hvg.hu információi szerint ugyanakkor emberölési kísérlet miatt 2003-ban Pintér is büntetőeljárás alatt állt, és elítélték, emiatt került képbe gyorsan a keddi tragédia idején, és ezért keresték a férfit a városban. Az Országos Rendőr-főkapitányságot is megkérdezték, mi miatt történt a tévedés a szolnoki elfogás során, de csak azt közölték, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya találkozott Pintér Istvánnal, és tájékoztatta arról, hogy miért ő került a rendőrök hálójába, a magyarázatot a férfi el is fogadta. Hogy ez az indok mi volt, nem árulták el.

A Terrorelhárítási Központ közleményt adott ki az esetről a cikk megjelenése után. Nem győzik elégszer hangsúlyozni, hogy nem rendelkeznek nyílt nyomozati jogkörrel, így az elfogások mindig az adott ügyben eljáró szerv felkérésére és annak információi alapján történnek.

2013. május 27-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól érkezett felkérés, emberöléssel gyanúsított fegyveres személy elfogására. A TEK műveleti egységei még úton voltak a helyszín felé, amikor a felkérő szerv rendőrei elfogtak és előállítottak egy férfit, akiről később kiderült, hogy nem hozható összefüggésbe a szóban forgó bűncselekmény elkövetésével.

A szolnoki emberölés feltételezett elkövetőjét tehát nem a TEK fogta el.