A Fidesz nem hagyta überelni magát

2013.05.30. 15:15

Leszavazta az V. kerület önkormányzatának fideszes többsége Pásztor Tibornak, az MSZP helyi frakcióvezetőjének javaslatát, hogy az önkormányzat a rezsicsökkentési hullám kiterjesztéseként a kerület önkormányzati lakásainak bérleti díját is csökkentse 10 százalékkal.

Pásztor szerint a döntés azt mutatja, hogy a fideszesek (Rogán Antal polgármester nem volt jelen az ülésen) nem tartják annyira fontosnak a rezsicsökkentést, mint mondják, különösen, ha nem ők tesznek rá javaslatot. Pásztor szerint ezt mutatja, hogy az ülésen „kibicnek semmi sem drága” felkiáltással nyomta meg a kormányoldal a gombot.

Puskás András alpolgármester szerint viszont a belvárosi szocialista képviselő egyszerűen csak belekapaszkodott a Fidesz egyik javaslatába, és megpróbálta überelni azt, és lényegében komolytalansága miatt szavazták le párttársai. Azt is jellemzőnek tartja, hogy a szocialisták, amikor kormányon voltak, nem álltak elő rezsicsökkentő javaslattal.

Puskás elmondta, a Fidesz a csütörtöki ülésen azt javasolta, hogy az idén ne legyen lakbéremelés a kerületben. Ennek azért van jelentősége a mintegy ezer önkormányzati lakás bérlője számára, mert a kerületben KSH fogyasztói árindexhez kötve automatikusan emelkedik minden évben a díj. Az alpolgármester szerint Pásztor indítványa valójában csak egy módosítás volt, amit ehhez a fideszes javaslathoz adott be.