Előzetesben új-kishomoki gyújtogató

2013.06.01. 09:17

Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a 31 esztendős férfinak, aki az elmúlt hónapokban több lakatlan épületet is felgyújtott Hódmezővásárhely  nevű településrészén - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, a hódmezővásárhelyi nyomozók kezdettől sejtették, hogy szándékos gyújtogatás áll az elmúlt másfél évben történt tüzek hátterében, de csak kevés értékelhető nyom maradt a helyszíneken, ami megnehezítette a bizonyítást.

Legutóbb hétfő éjjel a Fári utcában kapott lángra egy lakatlan ingatlan tetőszerkezete. A nyomozókat az ott talált nyomok vezették el H. Péterhez, ugyanahhoz a 31 éves férfihoz, aki ellen a rendőrség már korábban vádemelést javasolt egy ugyanilyen ügy miatt - közölte a százados.

H. Péter gyanúsítottkénti kihallgatásán az elé tárt bizonyítékokat látva megtört, és beismerő vallomást tett. A férfit őrizetbe vették, az ügyészség pedig a bűnismétlés veszélyére tekintettel kezdeményezte előzetes letartóztatását. A bíróság egy hónapra el is rendelte a kényszerintézkedést.