Egy vaddisznó szomorú vége a Gellérthegyen

2013.06.04. 13:18

„A Gellértegyen lakunk és a kertünkben is gyakran járt a vaddisznó. (...) Jártak itt pár napja a rendőrök vadászokkal. Újra belelőttek egy altató lövedéket és megint eltünt aludni egyet. A komposztunkat rendszeresen szétszedte, ezért melléraktuk inkább a karalábé levelet, borsóhéjat, nutelláskenyér maradékot... Az uzsonnázás mindig itt folyt. Ma már a teraszról dobáltunk a gyerekekkel finom falatokat, a kerítés felől mások hívogatták és ők is adtak neki almát. Mikor kicsit később hazaértünk a kertben rendőr kocsi állt, a vadászok az utcán, betessékeltek a házba.A szomszédtól jött a hír, hogy eltalálták, de lehet, hogy valódi fegyverrel. A  gyerekek nem voltak velem, amikor a vadászok megmutatták a csomagtartót", írta szomorúan egy olvasónk, Kriszta, a Gellérthegyről, a Kelenhegyi útról.

Az állat szombaton kapta az első altatólövést, amelyről Kriszta a következőket írta: „Akkor egy köpőcsővel altatták el, de mire összeállították a köpőcsövet az állat elmenekült a Minerva utcába, és ott lőtték bele. Ma is (hétfőn) elfutott tőlünk, de ma már éles fegyverrel lőttek, nem tudom szakszerűen-e. Szakszerű belterületen éles fegyverrel lőni? Nagyon megszerettük a környéken, nagyon szomorúak vagyunk."

Végül kilőtték, a környékbeliek legnagyobb bánatára
Végül kilőtték, a környékbeliek legnagyobb bánatára
Fotó: Szitakri / Olvasónk felvétele

Kérdésünkre, hogy a nutellás kenyeret vagy a karalábét eszegette-e jobban, Kriszta azt írta, „a kakaós csigát nagyon szerette, szerintem a fiam telefonján van felvétel róla, de most már alszik. Itt van pár kép a kakaós csiga zabálásról."

Szomorú válaszunk nekünk is van: Igen, a hivatásos vadász belterületen éles fegyverrel lőhet.