Ilonka nénit Orbán oklevelével temették el

2013.06.10. 15:07
90. születésnapja előtt két nappal hunyt el egy idős asszony Mórahalmon, így a város fideszes polgármesterének már nem volt alkalma átadni az évforduló alkalmából küldött Orbán-levelet. Nógrádi Zoltán ezért Ilonka néni temetésén olvasta fel az emléklapot.

A papi búcsúztató mellett Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő sorait olvasták fel egy mórahalmi nő temetésén – írta a Szeged24.

A lapban csak Ilonka néniként emlegetett idős hölgy éppen 90. születésnapjára készült, de két nappal az évforduló előtt meghalt.

A 90. évüket betöltőknek a kormány Orbán Viktor miniszterelnök nevében évek óta postáz egy emléklapot, amelyben jókívánságok kíséretében a „szépkorú polgárok” iránti tiszteletét és háláját fejezi ki. A kormányfői oklevél ünnepélyes átadása ráadásul minden településen alkalmat ad a helyi politikusoknak is, hogy az esemény nagyobb rangot kapjon, és bekerüljön a helyi médiába.

Mórahalmon elmaradt a születésnap, Nógrádi Zoltán, a település fideszes polgármestere nem adhatta át a keménykötésű oklevelet.

A polgármester ezért Ilonka néni temetésére vitte el az emléklapot, és a szertartás keretében fel is olvasta.

A lap szerint a temetésen a szertartást celebráló pap kérte fel a polgármestert, hogy mondja el Orbán Viktor köszöntő sorait. A pap beszédében kitért arra is, hogy Ilonka néni sajnos keveset járt az utóbbi években a városban, így nem láthatta, mennyit szépült a település mostanában. A temetési szertartás végén Ilonka néni koporsójára tették Orbán Viktor levelét és a hozzátartozók virágaival együtt elhantolták azt is. Nógrádi Zoltán azt mondta, azért olvasta fel az időközben megérkezett oklevél szövegét, mert Ilonka néni ezt kérte.