Tűzoltósági és polgárőrmellényt is lopott

2013.06.11. 19:56 Módosítva: 2013.06.11. 21:55

Magát tűzoltónak kiadva, az alpolgármester kontójára iszogatott egy férfi egy dunaszentpáli panzióban. A rendőrök egy Győr felé tartó buszról szállították le a lopott tűzoltókabátot viselő tolvajt - értesült a HavariaPress.

Az öttevényi körzeti megbízotthoz fordult kedden délelőtt segítségért Dunaszentpál polgármestere azzal, hogy az árvízi védekezés során egy ismeretlen, tűzoltósági kabátot viselő férfi nyitott számlát alpolgármesterük nevére a helyi panzióban. A magát tűzoltónak kiadó férfi két sör és két fröccs elfogyasztása után felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra, amelyről a járőrök a Galántai úton leszállították.

Kiderült, a 37 éves fertődi férfi egy, a dunaszentpáli árvízi védekezésen több napja dolgozó tűzoltó kabátját magára öltve lopta el. A polgármesteri hivatal elől elvett egy akkumulátoros zseblámpát, majd betért a helyi panzióba. Az alpolgármester nevére italt rendelt, majd fizetés nélkül távozott. Kihallgatása során a férfi beismerte, hogy az árvízi védekezésnél használt tűzoltókabátot és lámpát lopta. A panzióban hagyott csomagjából egy polgárőri mellény is előkerült, amiről kiderült, hogy azt is lopta.

A férfit őrizetbe vették, ellene közveszély helyszínén elkövetett lopás miatt indult büntetőeljárás. A győri rendőrkapitányság kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.