A Jobbik tiltakozik a vámosszabadi menekülttábor ellen

2013.06.16. 13:10

Kovács Gyula, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatója a Győr megyei közgyűlés pénteki ülésén jelentette be, hogy a vámosszabadi határátkelőnél található volt katonai szállás nyílt befogadóállomás lesz július 1-jétől. A szállás befogadókapacitása 216 fő.

A kisalfold.hu beszámolója szerint az igazgató beszámolójában elmondta, a schengeni csatlakozás óta soha annyi menekült nem jött Magyarországra, mint ez elmúlt fél évben. A Győr melletti községhez közel nyílt befogadóállomás lesz, vagyis olyanokat szállásolnak el ott, akik "nem jelentenek kockázati tényezőt".

Borsa Csaba alezredes, a megyei rendőrkapitányság határrendészeti osztályvezetője bejelentette a közgyűlésen, hogy fokozott rendőri jelenléttel készülnek az új helyzetre, a helyieket "kommunikációs csomaggal" fogja tájékoztatni a bevándorlási hivatal.

A Jobbik megyei frakciója megdöbbenését fejezte ki a döntés miatt, és közleményükben közölték, határozottan elítélik a menekülttábor létesítését, "felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal álljon el ettől az ötlettől". Mint írták, "főként koszovói, pakisztáni és észak-afrikai menekültek érkeznének ide. A tábor nyílt lesz, tehát a menekültek kedvük szerint ki-be járkálhatnak majd. A közelmúltban hasonló tábor nyílt Debrecenben, az ott élők elmondása szerint pokollá téve a mindennapjaikat".