Megdőlt a hőségrekord, holnap még melegebb lesz

2013.06.19. 17:23 Módosítva: 2013.06.19. 17:41

Megdőlt a mai országos és a fővárosi melegrekord is. Bár Orbán Viktor Facebook bejegyzése szerint a fertődi kormányülésen árnyékban 39 fok volt, az OMSZ-nek ott sajnálatosan nincs kalibrált mérőállomása. Így a hivatalos adatok szerint ma a legmelegebb az országban a déli határ menti Kelebián volt, ahol 37,3 fokot mértek, közel két fokkal többet az eddigi országos rekordnál (ezt tavaly mérték Bugacon). Az országos csúcstól alig maradtak el a budapesti eredmények: Újpesten délutánra 37,2 fokra „kúsztak fel a higanyszálak”.

idojaras
Fotó: omsz

Nemcsak napközben, hanem éjszaka is egyre melegebb a levegő. A Kab-hegyen hajnalra is csak 24,2 fokra hűlt az idő, így mostantól ezen a napon ez tekinthető az új országos hőmérsékleti minimumrekord.

Csütörtökön még melegebb lesz, az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális előrejelzése szerint országosan 37 fokos csúcshőmérséklet várható. Csütörtök-pénteken lesz a legforróbb a kánikula, de még hétvégén is fülledt meleg idő várható. Vasárnaptól számíthatunk érezhető enyhülésre, a jövő hét közepétől pedig már az évszakhoz képest hűvös idő és 21-26 fokos legmagasabb hőmérséklet várható.