Most érdemes szellőztetni

2013.06.23. 22:40

Éjszaka hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amely lelassul és hullámot vet felettünk, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A Dunántúlra több fokkal hidegebb levegő áramlik be, keleten viszont csak kissé mérséklődik a meleg, és továbbra is van esély heves zivatarokra. Nyugaton tehát egy hét után végre érdemes szellőztetni, Keleten továbbra sincs.

Hétfőn nyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, de eső csak kevés lesz, az is inkább délután. Másutt az időszakos napsütés hatására napközben ismét gomolyfelhők képződnek, melyekből elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Hétfőn az ország középső felén citromsárga, északkeleten naracssárga veszélyjelzés lesz érvényes.

Keleten heves zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön, a Bakonyban és a Balaton környékén viharossá fokozódik, másutt csak a zivatarok környékén kell átmenetileg erős vagy viharos széllel számolni.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon már csak 19 és 25 fok között valószínű, másutt még 25 és 30 fok közé emelkedhet.