Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Fegyveres ámokfutót lőttek le Szombathelyen

2013.06.28. 07:43
A támadó hajnalban kezdett ámokfutásba a szombathelyi kórház pszichiátriáján, rendőrökre lőtt. Meglőtték, súlyos az állapota.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztály biztonsági szolgálata hajnali 5 óra 29 perckor jelezte telefonon a rendőrségen, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik - közölte a rendőrség.

Az intézményhez érkező rendőrök a főbejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrökre több lövést adott le. A szolgálatparancsnok célzott lövésekkel "válaszolt", egy golyó a dühöngő férfi vállát, egy a combját találta el. A fegyverét elejtő 36 éves söptei lakost a rendőrök elfogták. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A rendőrök közül senki sem sérült meg.

Az Indexnek Csuka Lajosné, a Markosovszky Kórház igazgatója elmondta: őt hajnalban értesítette a rendész a történtekről, a rendőrök jelenleg is helyszínelnek. Az igazgató úgy tudja, hogy az ámokfutó férfi nem a kórház betege volt. Miután azonban a rendőrök rálőttek, a kórház sürgősségi osztályára vitték, jelenleg is ott ápolják.

A Nyugat.hu úgy tudja, hogy hajnali 5 óra után érkezett a férfi azzal, hogy hozzátartozójáért jött, hogy hazavigye. A férfi a kapun behajtva gyúlékony anyagot locsolt szét a kertben, amit meggyújtott. Ekkor látták meg nála a fegyvert a biztonsági őrök.

A pszichiátria épülete körül több rendőrautót és tűzoltót is látni lehetett a kora reggeli órákban, a sajtó munkatársait nem engedik be az intézmény területére