Meglőttek egy kutyát Kamaraerdőn

2013.07.02. 13:58

Egy állatorvosi rendelő facebook oldalán jelent meg egy bejegyzés, amiben az áll, hogy vasárnap kora este egy német juhászt sétáltatott a gazdája Kamaraerdőn, amikor lövés érte a kutyát az erdő irányából. A lövés a kutya mellkasát találta el, állapota azóta stabil. A tulajdonos a látlelet birtokában feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A rendelő felhívja minden kutyasétáltató figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek állataikra.

A Kamaraerdő egyik bejárata a Google utcatérképén
A Kamaraerdő egyik bejárata a Google utcatérképén
Fotó: Google Streetview

Az állatorvosi rendelő munkatársa telefonon annyival egészítette ki a történetet, hogy a kutya nem ment be az erdőbe, egy bottal szaladt a gazdája felé, amikor egyszer csak váratlanul felvonyított és spriccelni kezdett belőle a vér. A kórházban azt mondták vagy egy hegyes szúró tárgy vagy lövés okozta a sebet. Hegyes tárgy nem volt az állat körül, így a lövésre tippeltek. Fém golyót viszont nem talált a röntgen az állatban.

A rendelőben azt is hozzátették, hogy nem ez az első ilyen vagy ehhez hasonló eset Kamaraerdőn. Legalább két-három emberről tudnak, akire vagy fegyvert fogtak, mikor a kutyáját sétáltatta az erdőben, vagy életveszélyesen megfenyegették, hogy ha még egyszer ott sétáltatja kutyáját, akkor lelövik.