Kulka szaval Horn Gyula temetésén

2013.07.04. 12:20

Orbán Viktor kormányfő és volt miniszterelnökök, illetve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mellett külföldi vendégek is ott lesznek Horn Gyula néhai kormányfő jövő hétfői temetésén. A szertartást követően 11 órától bárki leróhatja kegyeletét a volt kormányfő sírjánál. A legfeljebb 60 centiméteres álló koszorúkat csak reggel 7 óráig, a temető központi ravatalozójában tudják fogadni a szervezők

A néhai kormányfőtől, aki 1994 és 1998 között volt az ország miniszterelnöke, katonai tiszteletadás mellett július 8-án, 10 órától, a Fiumei úti sírkert 15-ös számú parcellájában vesznek végső búcsút családtagjai, a közvetlen hozzátartozók, valamint állami és külföldi protokoll-vendégek.

A közlemény szerint a volt miniszterelnökről Katona Béla, a Horn-kormány minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezik meg. Ezt követően Kulka János színművész szavalata hangzik el. A szertartáson közreműködik a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, valamint a Maléter Pál Rendészzászlóalj.